[O2] piszczące sprzęglo na postoju O2FL 1.4tsi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pkleszcz
    Drive
    • 2011
    • 95

po co te zagadki robicie :?:
    wszystko jest w porządku, tak ma być - ten ruch jest po to, żeby wycieraczki nie pozostawały zbyt długo w jednym miejscu i nie przyklejały się do szyby.
  • toomasz
    Elegance
    • 2010
    • 910
    • Volkswagen
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Witam
    Od jakiegos czasu zauwazylem ze czasami piszczy mi sprzegło gdy naciskam jego pedał, ale to głownie słyszalne jest na postoju(najlepiej slychać w garażu). Nie zawsze to wystepuje. Wcześniej nigdy tego nie miałem. Auto ma przebieg 16 500km.

filmik

Komentarz

• Rekin Chlebojad
      Rider
      • 2010
      • 474

toomasz, w "prostrzym" aucie powiedział bym że to mocowanie pedału a prawdopodobnie łapa sprzegła (która jest osadzona na gumowej podkładce i potrafi sie zacierac). A czy w Skodzie jest ciegno od sprzegła czy jakas elektronika to niewiem, ale ten odgłos wskazuje własnie na jedno albo drugie.
      [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• toomasz
        Elegance
        • 2010
        • 910
        • Volkswagen
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

z tego co wiem jest tu sprzegło hydrauliczne. To piszczenie wydobywa sie z pod maski

[ Dodano: Nie 26 Cze, 11 21:48 ]
        Mam pytanie do kolegów co też maja 1.4tsi , jak u was chodzi to sprzęgło?

[ Dodano: Wto 05 Lip, 11 20:38 ]
        Witam ponownie!
        Bylem z tym w ASO i stwierdzili ze to wysprzęglik i maja jutro wymieniać.

Komentarz

Pracuję...